Global Azure Bootcamp Frankfurt
08.30-09.00 – Check-In
09.00-09.15 – Welcome keynote (15 Min)
By Damir Dobric
09.15-10.00 – Microsoft Azure IoT Edge- (45 Min)
by Damir Dobric
Development of cloud technologies enabled massive grow of IoT and AI solutions. By growing of service power in the cloud many solutions especially in industry require execution of complex processing on the edge, long before the data reach the cloud.
In this session you will learn how such scenarios can be leveraged by using Azure IoT-Edge offering.
We will demonstrate how to develop and run complex processing like filtering or AI inside of IoT-modules running in Docker containers.
10.15-10.45 – Blockchain (45 Min)
by Manuel Rauber
Blockchains have been widely talked about for several weeks and months now. Depending on whom you ask, Blockchains could disrupt the financial world, insurance market or supply chain management. Microsoft Azure also supports executing blockchains—via third-party solutions such as BlockApps or Azure’s own Blockchain Service: With a few clicks, you can provision complex blockchain networks. Manuel shows you how Azure’s blockchain-as-a-service offer feels and what you can do with it.
11.00-11.45 – Kubernetes (45 Min)
by Alexander Zeitler
Docker has fundamentally changed how we think about topics like Microservices und Continuous Delivery.
Combined with Kubernetes it makes Cluster-Management in Microservices-Environments a breeze.
This session shows how easy it is to deploy Microservices in Azure Container Service using Kubernetes and Docker.
12.00 – 12.45 – Event-based Microservices with Azure Functions, EventGrid & friends (45 Min)
by Boris Wilhelms & Christian Weyer
Whaaat? No servers? Well, yes. The Serverless approach for building microservices promises to offer a low entry barrier – for both getting starting and for fulfilling a target. In this session Christian & Boris will show you end-to-end Serverless with Azure & .NET Core by means of a realistic application scenario from customer projects.
12.45 – 13.30 Lunch with WinML and image Classification (approx. 30 Min)
By Andreas Erben
Soon, you will be able to run a trained model on a Windows device through Windows Machine Learning (WinML). You will learn how to do that.
13.30 – 14.00 Quantum Computing Intro (30 Min)
By Indraneel pole
Quantum computing has become quite a buzz word in recent times. But are we really there yet? Is Quantum Computing anything more than just the buzz word? What does it even mean by Quantum Computing?
Earlier this year, Microsoft launched their Quantum Development Kit which promises to give the developer first hand experience on Quantum Development through Azure Cloud, without any real investment in Quantum Computers. Indraneel decided to download this Development Kit and play around with it a little bit. This small talk is the summary of his experiments with Quantum Development Kit.
14.05-14.50 TensorFlow & Co as a Service (45 Min)
By Sascha Dittmann
If you wanted to build a model using popular AI frameworks such as TensorFlow, CNTK, Caffe, Chainer & Co, you had to take care of the entire infrastructure yourself and configure your Data Science IDE accordingly.
But that has an end now.
In this session, Sascha Dittmann shows how the Azure Machine Learning Workbench and the Azure Batch AI service build a consistent and easy-to-use data science environment. With this you can then experiment in parallel on a large scale, as well as train deep learning and AI models.
15.00-15.45 “R” for developers (45 Min)
By Andreas Lehmann
Many Data Science solutions are written in R or Python and Azure offers multiple ways to run those kinds of projects. But how to get this code productive.
This session will give you an overview of the Azure Services you can use to run R code and some stories how these behave beside a sample implementation in real world scenarios.
15.45 – 16.30 Networking
NOTE, BOOTCAMP TRADITIONALLY TAKES LONGER THAN 16.30h
SCHEDULE MIGHT BE SLIGHTLY CHANGED